OPA HENK’s  HAGELPASTA

Opa Henk’s kleinzoons eten zo graag chocoladepasta met hagelslag op de boterham.  “Waarom zit dat niet in een potje” vroeg hij zich af. Kunnen we dat niet proberen? “Dat lukt je nooit” reageerden de kids, wat voor Henk voldoende reden was met hen een weddenschap aan te gaan.

Henk ging een samenwerkingsverband aan met chocolaspecialiste Yvon Strooker van kookwinkel La Culina in Putten, waarna oeverloze testen in Putten en Capelle aan den IJssel (de woonplaats van Henk) het gevolg was. Vele gesprekken met choco-experts in Nederland en België, zelfs met overheid en TNO waren het gevolg. Tot het lukte om de juiste formule te vinden!

Apetrots begonnen Yvon en Henk het bedrijf HeY, die de exploitatie van HAGELPASTA in Nederland en België zal verzorgen. De eerste HAGELPASTA zal bestaan uit een Crispy variant, waarbij romige chocoladepasta royaal is gevuld met chocoCrispy’s.

Intussen heeft Nederland HAGELPASTA omarmd en overladen met aandacht van Televisie (SBS), Radio (538, Qmusic, Radio 3FM, Radio Gelderland) en schrijvende pers (AD, Stentor, IJssel en Lekstreek, Groot Vlaardingen, de Puttenaer).

Burgemeesters en Michelin Sterrenkoks!

Als tegenprestatie van de weddenschap beloofden de kleinzoons de eerste HAGELPASTA uit te reiken aan de Burgemeesters van Capelle aan den IJssel en Putten. Een feestelijke presentatie, waarbij de Michelin Sterrenkoks: Jos Grootscholten van Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel en Dennis van den Beld van Landgoed Het Roode Koper een exclusief culinair HAGELPASTA gerecht zullen presenteren.