10-15 bolletjes :

250 ml volle melk

2 Eierdooiers

50 gr fijne kristalsuiker

1 POT HAGELPASTA

150 ml volle vloeibare room

1 Schenk de melk in een pan en breng aan de kook. Klop in een kom de eierdooiers met de suiker.

2Voeg al kloppend de warme melk toe aan het eierdooier-suikermengsel.

3 Doe het geheel terug in de pan en laat het onder voortdurend roeren op laag vuur koken totdat het mengsel indikt en een vliesje vormt op de achterzijde van een houten lepel.

4 Laat het mengsel afkoelen met een mixer…. Voeg vervolgens de Hagelpasta erbij en klop alles luchtig.

5 Laat de bereiding 4 à 6 uur in de ijskast opstijven. Of gebruik een ijsmachine. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot het de gewenste consistentie gevormd heeft.

6 Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.