Benodigdheden:

  • 2kommen
  • 1pan
  • oven

Recept voor ongeveer 36 koekjes

Ingrediënten:

  • 290 gram patentbloem
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 gram ongezouten boter
  • 225 gram donker bruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei plus 1 eidooier
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel gewone Griekse yoghurt
  • 150 gram chocolade callets (kleine chocolade druppels)
  • 1 pot HAGELPASTA , gekoeld in koelkast
  • Grof zeezout voor afwerking.

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet apart. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. De boter begint te schuimen. Zorg ervoor dat je consequent roert tijdens dit proces. Na enkele minuten wordt de boter bruin op de bodem van de pan, blijven roeren en neem van het vuur zodra de boter een nootachtig aroma geeft. Onmiddellijk de boter in een kom doen om aanbranden te voorkomen. Zet opzij om af te koelen voor een paar minuten.

Met behulp van een elektrische mixer, meng de boter en de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel lichter van kleur begint te worden. Klop het ei en eigeel. Voeg vervolgens de vanille en yoghurt toe en meng tot een gladde massa. Voeg de droge ingrediënten langzaam toe en mix op lage snelheid enkel tot een gladde massa. Voeg de chocolade chips toe en roer deze met een spatel door.

Laat het deeg en HAGELPASTA voor 2 uur in de koelkast koelen, of Œs nachts.

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Zodra het deeg gekoeld is maak er dan een rol van en snijd in gelijke stukken (ongeveer 36) . Pak een stukje deeg en maak deze zeer dun in de palm van je hand. Plaats 1 theelepel gekoelde HAGELPASTA in het midden en vouw het deeg eromheen, zachtjes rollen in een bal. Zorg ervoor dat de HAGELPASTA er niet tussenuit sijpelt. Indien nodig, gebruik een kleine stukje van het deeg om de gaten te vullen. Leg de deegballen op de bakplaat, 5 cm uit elkaar en druk met de hand heel voorzichtig plat.

Bak de koekjes 10-15 minuten of tot de randen lekker goudbruin worden.

Bestrooi met zeezout vlak nadat ze uit de oven komen en koel op de bakplaat gedurende 5 minuten. Haal de afgekoelde koekjes van de bakplaat en serveer op een leuke schaal. Herhaal dit met de rest van het deeg.

Je kan het deeg heel goed invriezen. Maak er een rol van en zorg dat deze goed is ingepakt. Wanneer je het nodig heb kan je snel plakjes ervan snijden en weer zo¹n heerlijke plaat vol lekkere koekjes maken.