HAGELPASTA Cheesecake bites:  (ong 18 stuks)

Ingrediënten:

  • 195 g Oreo chocoladekoekjes
  • 50 g roomboter
  • 450 g roomkaas (monchou)
  • 2 eieren (m)
  • 90 g witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 100 g hagelpasta + 1 extra el slagroom
  • 4-5 el  hagelpasta
  • Wat cacaopoeder

De oven voorverwarmen op 160 graden C. Brownievorm ong 15×25 cm  helemaal met bakpapier bekleden.

In een klein pannetje de boter net laten smelten. De oreo koekjes klein maken en in een foodprocessor fijn malen. Vermengen met de gesmolten boter en dit verdelen over de bodem van de bakvorm. Goed aandrukken met een plat voorwerp.  Bak deze bodem 10 minuten in het midden van de oven. Daarna laten afkoelen.

Daarna in de (schone)  foodprocessor de roomkaas, slagroom,  eieren, het vanille –extract doen en mixen tot het een homogene massa is.

Weeg in een andere kom 250 g van dit mengsel af. De rest kan mooi verdeeld worden over de chocoladebodem. Mooi glad strijken.

Roer in een kommetje de 100 g  hagelpasta los met de extra el slagroom en vermeng dit met het afgewogen deel van de roomkaas. Door elkaar mengen tot het homogeen is en deze laag voorzichtig over de lichte laag verdelen en ook deze laag mooi glad strijken.

Zet een hittebestendige schaal met wat heet water onderin de oven. De bakvorm in het midden van de oven plaatsen. En gedurende ongeveer 35-40 minuten gaar bakken.

Vervolgens de cheesecake laten afkoelen en 4 tot 5 el hagelpasta verdelen over de bovenzijde. Tenslotte wat cacaopoeder stuiven over het geheel.

Met een scherp mes de cheesecake in blokjes snijden.  Eventueel de randjes eerst afsnijden om gelijke blokjes te krijgen.