Hagelpasta merengue: oven 100 graden

Klop 1 eiwit van 30 gr stijf en klop er 25 gr poedersuiker,vermengd met 25 gr fijne kristalsuiker door, lepel voor lepel tot stijve pieken. Doe in spuitzak en spuit dopjes op een bakplaat.

Zet 1 dikke eetlepel Hagelpasta in een kommetje en verwarm 5 sec op hoogste stand,roer goed door en doe er met een theelepel een rondje mee op de merengue,draai het door elkaar met een saté prikker. Droog de merengue onder in de oven een uur lang,zet dan de ovendeur op een kier en laat ze volledig afkoelen in de oven.

Voor de Hagelpasta-mousse

Klop 125 ml slagroom stijf,en herhaal net als bij de merengue het verwarmen van de Hagelpasta,roer even goed door en spatel vervolgens door de slagroom. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven,maar deze mousse is heerlijk zo als dessert te eten met een paar verkruimelde merengue en wat pistachenootjes.